Kraljevske palačeOko 100 metara od katedrale udaljene su kraljevske palače (Alcázares Reales). Ograđeni su zidom i nije ih teško naći. Kada ne očekujete ništa spektakularno (nakon što ste, recimo, vidjeli Alhambru), tada ćete sjajem Kraljevskih palača u Sevilji biti oduševljeni! Na trenutke mi se činilo da su ljepši od Alhambre... No, tu su fotografije pa prosudite sami.

Malo povijesti: počeci ovog zdanja sežu u rano doba arapske vladavine gradom. Tada su ovdje živjeli zastupnici Kordopskog kalifa. Tada je grad Išbilja (danas Sevilja) bila u sjeni velike Kordobe. Međutim, od tadašnjih zgrada za kalifove poslanike nije mnogo ostalo.

Velikim i raskošnim vladarskim sjedištem ove zgrade su postale u 12. stoljeću kada su Almohadi Išbiliju učinili prijestolnicom.

Godine 1248. kompleks je došao pod vlast kršćanskih vladara i djelomično se izmijenio. Petar I. Okrutni dao je učiniti zanimljiv spoj kršćanske i islamske graditeljske baštine. On je pozvao islamske obrtnike iz Granade i Toleda, kako bi uredili palače prema njegovim zamislima. Rezultat je bio raskošna građevina koja spaja dva različita načina građenja.

Uz palače su prekrasni vrtovi.
 

Pogledajte i video snimku: Salón de Embajadores

 

 

.

Zid

Kompleks palača okružen je zidom.