Kamp


Kamp su organizirali društvo IBG i jedno društvo iz Drezdena. U njemu se zapravo trebao izgraditi dječji grad, ali zbog nedostatka novca i manverzacija toga nije bilo. Dječji grad je inače vrlo zanimljiv: djeca i volonteri izgrade drvene zgrade koje su dovoljno velike da djeca mogu ući. Tako se izgradi vijećnica, crkva, trgovine i stambene kuće. Svaki pravi grad ima i svog gradonačelnika, koji upravlja gradskim novcem, koji se koristi i u trgovinama. Tio sve traje dva-tri tjedna, a odrasli, osim volontera, nemaju pristup u grad. Cilj je da djeca nauče kako funkcionira pravi grad.

Ali, svega toga nije bilo pa smo se morali snalaziti - organizirali smo razne igre za djecu koja su svakodnevno dolazila iz okolice, kao i za onu koja su zajedno s nama šatorovala tri tjedna u Rudnoj gori! I to je bilo zabavno: gradili smo brodove, nekoliko kuća dječjeg grada, imali Spartakijadu, šetnju šumom i svi smo se zabavili i puno naučili. Ja sam, kao učitelj, najviše fotografirao šetnju šumom, koja je bila puna igre i učenja, ali bilo je i još mnogo toga što nije zabilježio moj objektiv: šetnja kroz potok, noćna šetnja uz prisutnost raznih bića, cirkus, alpinizam itd. Pogledajte dio atmosfere pa se slijedećom prilikom priključite:

Do ovakvih kampova dolazi se preko Volonterskog centra Zagreb


 

 

Gradnja brodova

Regata

Nakon gradnje, brodovi se moraju isprobati i - plove!

Radionica

Spartakijada

Ovdje su se mogle vidjeti razne sportske discipline!

Gradnja kuća

Nekoliko zgrada dječjeg grada ipak smo izgradili.

Šetnja šumom

Šetnju je organizirao Wellie (Veli), prigodno nazvan Ekowellie. Šetnja je zbog njegovih brojnih i zanimljivih ideja bila vrlo zabavna i poučna. Bravo, Ekowellie!

Šetnja šumom

Ekowellie i znatiželjni Kan.

Igra u šumi

kao dio šumske šetnje

Ne vidiš me!

Barem tako misli Lili... Djeca su se u toj igri trebala sakriti (igra skrivača) to jest, glumiti stabla.

Herbarij

Bilo je i radionica. Jasmine (6 g.) je vrlo savjesna.

Divovski šah

u eko-kupalištu

Tim

Tatiana, voditeljica kampa, imala je rođendan. I proslavila ga je okrunjena kao kraljica s djecom i volonterima: Nelle, Maria, Maria, Engin, Marjatta, Lesja, Anna, Nadja, Mascha, Marijan, Janis, Phine, Leo, Tati, Lili i Jasmine.